Ekonomi

sıra beklemeye değer

Emekli Yaşları Kanunu’nun (EYT) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından emekliliği bekleyen Denizlililer sabah saatlerinden itibaren SGK İl Müdürlüğü önünde yığılmaya başladı.

Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Kanun Hükmünde Kararnamede Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair 375 Sayılı Kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Türkiye ve malzeme oldu. Milyonların merakla beklediği yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT’den yara alma hakkına sahip olan Denizli’li vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren başvuru işlemlerini yaptırmak için SGK yolunu tuttu. Zaman zaman sıra yollara taştı, vatandaşların memnuniyeti gözlerinden okundu.

“1 gün 2 gün sonra bekliyoruz”

Sabah erkenden geldiklerini söyleyen İbrahim Girgin, “5 yıldır EYT’yi bekliyordum, çok güzel oldu, memnun kaldık. Sabah erkenden geldik sıra bekliyoruz, inşallah çıkarız” dedi. işi bitir.” Hoş olduğunu söyleyen Mehmet Kaba, “49 yaşındayım, 96’dan beri askerlik yapıyorum, şu an bize çok iyi geldi, Allah devletimizi korusun. Kalabalık var ve bu çok normal, 2’yi bekliyoruz” dedi. 1 gün 1 gün Sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk ve bekleme değeri oluştu” dedi.

Sıranın çok fazla olduğuna değinen Taner Padem, “31 yıldır çalışıyorum, Allah devletimizden razı olsun, kanun çıkardılar. Milletimiz için çok iyi oldu, milletimiz çalışsa da biz çalışıyoruz” dedi. çok mutluyum. 9’dan beri buradayım, o zamanlar bile kalabalıktı, 500’den fazla kişi sıradaydı. “30 yıldır bu günü bekliyordum ve o gün geldi. Bir izdiham yaşıyoruz, emekliler bundan keyif alsın istiyoruz. EYT herkese iyi gelir, en azından insanlar faydalanır. Allah herkese nasip etsin.” – DENİZLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu