İş

Nabati’den, “Asgari ücret ne kadar olacak?” Sorusunun Cevabı: Hem çalışanlarımızı hem de işverenlerimizi memnun edecek düzeyde olmalıdır.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir İktisat Kongresi Basın Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Nebati, “Enflasyonda hedefimiz olan yüzde 65 bandında yılı kapatacağız” derken, taban fiyatla ilgili olarak da, “Ülkemizin hem çalışanlarımızı hem de işçilerimizi memnun edecek düzeyde gerçekleşmesinde fayda var. işverenler.” söz konusu.

“YILI İYİ BİR PERFORMANS İLE KAPATACAĞIZ”

Merkezi Yönetim Bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere rağmen Türkiye’nin bütçe disiplininden asla ödün vermeyeceğini ve yılı bütçe açığı oranı için hedeflenen yüzde 3,4’ün üzerinde bir performansla kapatmayı beklediklerini söyledi. milli gelire.

ENFLASYON OLMAMASI AMACIMIZIN ÖTESİNDEYİZ

Türkiye ekonomi Bir yıllık performansı kendi modeli doğrultusunda değerlendiren Nebati, “Enflasyon dışında hedeflerimizin üzerindeyiz. Bizi yoran tek şey enflasyon. Bu ay inşallah yılı yüzde 65’in içinde kapatacağız.” Bizim yılsonu enflasyon hedefimiz olan bant.” Enerji fiyatlarındaki gerilemeye dikkat çeken Bakan Nebati, “Konteyner maliyetlerinin normalleşmeye doğru gittiği, beklentilerin kırıldığı ve döviz fiyatlarında oynaklığın olduğu bir ortamda önümüzdeki yıl enflasyonda beklentimiz hızlı bir düşüş eğilimi izlemesidir” dedi. minimize edilir.” söz konusu.

ÖTV İNDİRİMİ GÜNDEMDE DEĞİL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şu anda otomotivde ÖTV indiriminin gündemde olmadığını, Bakanlık olarak çalışmadıklarını söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN İLE YENİ DÖNEM

20-21 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu kapsamında Suudi Arabistanlı yetkililer ve firma temsilcileri ile bir araya geleceklerini belirten Nabati, yoğun bir toplantı trafiği geçireceklerini ve Türkiye’nin güçlü gücünü aktaracaklarını bildirdi. yatırım potansiyeli. Suudi Arabistan ile gelişen ilişkilere değinen Nabati, “Mart ayında iş dünyamızla Suudi Arabistan’a giderek ilişkileri hızlandırmak ve hızlandırmak için adımlarımızı atacağız.” söz konusu.

TÜRKİYE GÜÇLENDİRİLDİ

“Sadece Suudi Arabistan ile değil, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve diğer ülkelerle de iletişim ve müzakerelerimiz devam ediyor. İsrail ile normalleşmemiz, Akdeniz’deki ülkeler ve Avrupa Birliği ile temasımız bundan sonraki süreci sınırlayacaktır. sadece Körfez’e geniş kapsamlı olmadığını ve olacağını gösteriyor.” Bölgede güçlenen ikili ilişkiler sayesinde kredi finansman desteğinin iyi olduğunu belirten Nebati, Körfez’den takas şeklinde değil depo hesabı şeklinde geldiğini söyledi.

“Açıkça belirtmek isterim ki Türkiye salgından ve salgın sonrası Rusya-Ukrayna savaşından güçlenerek çıkmıştır. Küresel krizler Türkiye’nin mevcut yapısını güçlendiren bir fırsata dönüşmektedir. Bunun temel sebebi şudur: İstanbul’u merkeze aldığınızda. 3- Dört saatlik uçuş mesafesiyle 1,3 milyar kişiye rahatlıkla ulaşabiliyoruz.26 trilyon dolarlık ticaret hacmine sahip bir alanda Türkiye tam bir üretim merkezi haline geldi. çok kısa bir süre.” söz konusu.

İŞVEREN HİZMET DESTEĞİ

Hazine destekli KGF paketine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, takvimin netleştiğinin altını çizerek, toplam 14 başlıktan oluşan KGF paketinin detaylarını önümüzdeki hafta paylaşacaklarını, Türkiye’nin prestijiyle açılışını yapacaklarını söyledi. Kredilerin amaçları dışında kullanılmasına asla izin vermeyeceklerini bildirdiler. Ayrıca yeni KGF paketi ile EYT kapsamında işverenlere kıdem tazminatı matrahı verileceğini söyledi.

KONUTTA KİMSE MANİPÜLE EDEMEZ

ASGARİ FİYAT VE MEMUR ARTIŞI MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu yıl asgari ücrette yüzde 95’lik bir artış sağladıklarını belirterek, “Çalışma Bakanlığımız dün işveren ve işçi temsilcileriyle toplantılar yaptı. hem çalışanlarımızı hem de işverenlerimizi memnun edecek düzeyde.” sözlerini kullandı. Vergi indirimlerinde çok fazla yer kalmadığını belirten Nebati, enflasyon farkının her 6 aylık dönemde olduğu gibi önümüzdeki yıl da memur ve emeklilere verileceğini söyledi.

EYT MESAJI: GEREKEN ESASTAN GEREKENİ SİZE VERECEĞİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “EYT ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığı ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bütçe tarafında güçlü olacağız. Türkiye’nin kalkınması için gereken her türlü desteği vermeye ve gerekli adımları atmaya hazırız” dedi. üretim etkilenmez.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu