Ekonomi

Depremden etkilenen bölgelere yardımlar devam ediyor

Şirketler tarafından deprem felaketinden etkilenen bölgelere yardımlar devam ediyor.

Doğruer Grup Yönetim Kurulu Üyesi Uğuray Doğruer, Doğruer Lojistik’ten yaptığı açıklamada, yaşanan bu acı felaketten derin üzüntü duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu felaketten sağ kurtulan vatandaşlarımıza yardım etmek asli görevimizdir. Bu nedenle Doğruer Lojistik olarak tüm tesis ve araçlarımızın yönünü değiştirdik. Depremlerin ardından deprem bölgesine de, “Jeneratörlerle doldurarak bölgeye teslim ettik. Özellikle arama kurtarma çalışmalarının devamı ve sağlıklı iletişim için jeneratörler büyük önem taşıyor. İstekli ekip arkadaşlarımızla birlikte burada hem depremzedelerimize hem de arama kurtarma ekiplerimize destek vermeye ve destek olmaya devam edeceğiz.”

Flokser Tekstil’den yapılan açıklamaya göre, Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) ve İstanbul Sanayi Odası deprem koordinasyon merkezi ile birlikte bölgeye jeneratör, ısıtıcı, hilti, battaniye ve hijyen malzemeleri ulaştırıldı. Flokser Tekstil ayrıca kendi kaymaz zemini ve 2.500 adet su geçirmez dış mekan halısı ile Kahramanmaraş ve Malatya’daki yaklaşık 2.500 çadırın yerini koruyacak.

MSC Grup’tan yapılan açıklamaya göre, MSC Grup, afetin ilk gününden itibaren tahsis ettiği konteyner ve araçlara ek olarak, yardım ulaştırmak için demiryolunu da kullanmaya başladı. AFAD’ın talebi üzerine Tekirdağ Valiliği tarafından toplanan yardım malzemeleri, MSC tarafından temin edilen 18 konteynere yüklenerek bugün saat 20.00’de Medlog Tekirdağ İstasyonu’ndan hareket etti.

İskenderun Sarıseki’deki Medlog deposuna boşaltılacak yükler, AFAD’ın yönlendirmesiyle Medlog tırları ile ihtiyaç duyulan bölgelere taşınacak. Bu sayede sürdürülebilir ve güvenli bir ulaşım şekli olan demiryolunun devreye girmesiyle birlikte yüzlerce sürücü ve tır uzun menzilli karayolundan çekilecek ve yardımlar daha hızlı ulaştırılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu