Haber

Başkan Yüksel: Muhtemel büyük İstanbul depremi için hazırlıkları hızlandırdık

Kartal Belediyesi tarafından 156. Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Depremin gündeme getirildiği ve Kartal Belediyesi olarak atılacak adımların masaya yatırıldığı toplantıda Başkan Gökhan Yüksel, olası büyük İstanbul depremi için hazırlıklara hız verdiklerini söyledi.

Kartal Belediyesi Ana Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal’ın 20 ilçesinin başkan yardımcıları, ilgili birim yöneticileri ve muhtarları katıldı.

BAŞKAN YÜKSEL’DEN DETAYLI SUNUM

Yaklaşık iki saat süren sunumda Başkan Yüksel, bugüne kadar depremle ilgili neler yaptıklarını, son depremde neler yapıldığını ve gelecekte neler yapılacağını anlattı. Deprem haberi alındığında afete uyum merkezinde yapılan ilk toplantıyı anlatan Lider Yüksel, ilk etapta bölgeye arama kurtarma ekiplerinin gönderildiği ve bu ekiplerin enkaz altından 6 kişiyi kurtardığı bilgisini paylaştı.

Lider Yüksel konuşmasına devam ederek, “Kartallı komşularımızın seferberliği ile yardım topladık ve bölgeye 100’ün üzerinde TIR gönderdik. Bunu sadece belediye ekipleri olarak değil Kartal olarak yaptık. Hatay’da bir lojistik güçlendirme alanı.Bölgede gerekli ekipmanların uyumunu sağlamak ve depremzedelerin ısınmasını sağlamak için gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla 800 metrekarelik lojistik çadırımızı acilen hayata geçirdik. buradan mahalle ve köylere dağıtım yapıyoruz.Kendi mutfağımızı kurup günde yaklaşık 3000 öğün yemek pişirip dağıtıyoruz.Taşınabilir yemek aracımızla ikramlarda bulunduk.Vatandaşlar ve arama kurtarma ekipleri ihtiyaçlarını buradan karşıladı.Ayrıca çadırlar kuruldu. Kısa sürede bölgeye yerleştiklerini aktaran Demir, “Bağışlarla birlikte irili ufaklı 500 çadır kurduk. Çadır alanlarına tuvalet, duş, çamaşır makinesi sağladık” dedi.

“BELEDİYE ÇEVRESİNDEKİ BİNALARDA HIZLI TARAMA YAPACAK”

2011 yılında Kartal Belediyesi bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne vurgu yapan Lider Yüksel, bu müdürlük ile vatandaşların talepleri ve belediyenin tespitleri ile birçok yapının dönüşümünün gerçekleştirildiğini belirtti. Bu çalışmalar sonucunda mevcut durumda 90 binden fazla hayat kurtarıldı. Son yıllarda yaşanan sarsıntılarla birlikte çalışmaların hız kazandığını söyleyen Önder Gökhan Yüksel, yakın zamanda Kartal Belediyesi bünyesinde hızlı tarama ekiplerinin kurulacağını söyledi. Üniversitelerle görüşmelerin devam ettiğini belirten Yüksel, grupların hazırlanarak 1999 öncesi binalarla başlayacaklarını, sorunlu görülen binalardan karot numuneler alınarak hızlı adımlar atılacağını bildirdi. .

“KARTAL’DA EKİP OLARAK BAŞARILI OLACAĞIZ”

Sunumun sonunda şu anda yapılanlar ve yakın gelecekte yapılacaklar da paylaşıldı. Lider Gökhan Yüksel şunları söyledi:

“Gezici yemek araçlarımızın sayısını artırıyoruz. Yemek üretip dağıtmak için kamyon yapıyoruz. Seyyar tuvalet yapıyoruz. Arama kurtarma araçlarımızın en iyileri elimizdeydi, sayısını da artırıyoruz. Sivil Savunma İhtisası bünyesindeki müdahale ekibimizdeki kişi sayısını artırıyoruz.İlçemizde 1000 metrekare üzerine kurulu 93 parkımız var.Toplanma alanlarımızın alt yapılarını, aydınlatmalarını, portatif mutfaklarını, tuvaletlerini yeniden düzenleyerek alt yapılarını güzelleştireceğiz. ve parkların lavaboları. Bunları Kartal’da ekip olarak başaracağız. Kaymakamımız, kaymakamlarımız ve muhtarlarımızla birlikte çalışarak tedbirlerimizi bir üst seviyeye taşımak için elimizden geleni yapacağız.”

Yüksel’in sunumunun ardından tek tek konuşan mahalle muhtarları, Kartal Belediyesi’ne deprem sırasındaki yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Muhtarların taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, gerekli adımların atılacağını belirterek, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

ikizderehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu