Haber

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Konya Halk Meclisi’nde konuştu

ZEYTİNBURNU’da düzenlenen Konya Halk Buluşması’nda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bugün İstanbul’umuzu dev çalışmalarımızla ihya ederken, aynı zamanda Konya’nın kalbi Konya’ya da sahip çıkacağız. yatırımlarımızla Anadolu’nun ilk başkenti Selçuklu’dayız.Proje ve çalışmalarımızla geleceği en güzel haliyle taşıyoruz.Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 39 bin kilometrekarelik Konya’mızın her karışını, sadece tıpkı atalarımızın yaptığı gibi.Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Konya’ya gidecek milyonlarca misafirimizi bambaşka bir Konya karşılamaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Konyalılar Buluşması’na katıldı. Etkinliğe Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Konya Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanı Kemal Çelik, milletvekilleri, ilçelerin belediye başkanları, iş adamları ve çok sayıda Konyalı katıldı. Programda konuşan Bakan Kurum, ‘Konya, İstanbul ve Ankara’daki hemşerilerimizle her fırsatta bir araya geliyoruz. Bugün Konyalı hemşehrilerimizle İstanbul’da bir araya gelmek bizi çok mutlu etti. Sizlerle hemşerilerimiz ile sohbet ettik, hasret giderdik. Medeniyetimizin bütün zenginliklerini, değerlerini, bilgi ve hikmetini gittiğimiz her yere taşıdık. Bugün İstanbul’umuz 200 binden fazla Konyalı kardeşimize ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle Konya ile İstanbul arasında çok sağlam bir köprü vardır. Burada yaşayan soydaşlarımız İstanbul’un siyasetine, ekonomisine, kültürüne, sanatına ve ticaretine de yön vermektedir. Bugün ticari ve kültürel alanda birçok başarıya imza atan KONSİAD, Konyalı hemşehrilerimizi her zaman gururlandırmıştır.”

“KONSİAD AİLESİNE TEŞEKKÜR EDERİM”

Bakan Kurum, ‘Ülkemize, milletimize, ekonomimize ve Konya’ya değer katan KONSİAD’a; Verdikleri burs ve hayır faaliyetleriyle Konyamızın bin yıllık değerlerini ve iyilik ruhunu yaşattıkları için kendilerine gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bizleri yeniden bir araya getirdiği için; KONSİAD Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve tüm KONSİAD ailesine şükranlarımı sunuyorum. Tanrı hepinizi korusun. Sizlerle olmaktan mutlu olsak da, yüreğimiz hüzünlü, yüreğimiz hüzünlü. Çünkü 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen depremde 50.400 canımızı kaybettik. Bunu depremin ilk anından bu yana depremzede olan kardeşlerimizle el ele, omuz omuza, gönül gönüle vermiş kardeşiniz olarak söylüyorum. Afet bölgesindeki yaralarımızı sarmak, acılarımızı dindirmek için o acılı, karanlık günlerde hep yanımızda oldunuz. Konyalı kardeşlerimiz, Konya Büyükşehir Belediyemiz, Konya belediyelerimiz, Konya’daki sivil toplum kuruluşlarımız oldu” dedi.

“İSTANBUL İÇİN YERİNDE, GÖNÜLLÜ VE HIZLI KENTSEL DÖNÜŞÜM DİYORUZ”

Bakan Kurum, ‘Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugünlere hamd olsun; 120 bin konutumuzun inşaat çalışmalarına başladık. Birkaç gün önce Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta ilk konutlarımızı teslim ettik. İnşallah bir yılda 319 bin yeni konutu teslim edeceğiz. Toplamda 650 bin yeni konut yapıp yaralarımızı tamamen saracağız. Burası Fatih’in gözbebeği İstanbul. İstanbul’umuza yedi tepeden baktığınızda Sultan Alaaddin’in ufkunu göreceksiniz. Kapu Camii’nden Süleymaniye’ye, Sultan Selim Camii’nden Çamlıca Camii’ne kadar büyük bir geçmişin, kutlu bir geleceğin izlerini göreceksiniz. Geçmişimizin ve geleceğimizin şehri İstanbul’u her türlü afete dayanıklı kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tek bir riskli bina kalmayıncaya kadar her mahallede, her mahallede, her sokakta İstanbul için uygun, gönüllü ve hızlı kentsel dönüşüm çağrısı yapıyoruz. Sahadaki 93 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Birkaç gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeli haberi vatandaşlarımızla paylaştı. İstanbul’umuzdaki kentsel dönüşümü daha da hızlandıracak dev bir adım attık. Şimdi ise konutu dönüştürülecek vatandaşlarımızın yeni konutlarının maliyetinin yarısını biz karşılıyoruz. Bugün şu ana kadar yapılan başvuru sayısı 130 bin. 130 bin kardeşim evlerini dönüştürmek için kampanyaya başvurdu” şeklinde konuştu.

KURUM KONYA’DA YAPILAN PROJELERİ DUYURDU

Bakan Kurum, “Bugün İstanbul’umuzu dev çalışmalarımızla ayağa kaldırırken, Selçukluların kalbi Anadolu’daki ilk başkentimiz Konya’yı da yatırım, proje ve çalışmalarımızla geleceğe en keyifli şekilde taşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 39 bin kilometrekarelik Konya’mızın her karışını atalarımızın yaptığı gibi yeniden canlandırıyoruz.Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Konya’ya gidecek milyonlarca misafirimizi bambaşka bir Konya karşılıyor. Konya İşte Konya’mıza gelen bir abimiz bin yıllık Selçuklu mirası Alaaddin Caddesi’nde yürürken görüyor ki o eski görüntü yok olmuş sokak güzelleştirme projemizle tarihi siluetine kavuştuğuna şahitlik ediyor. Konyalılar millet bahçesinde keyifle geziyor.Ardıçlı’da sosyal konutları, yeşil alanları, camileri ile Konya’da yepyeni bir şehir yükseliyor.Beyşehir Gölü’nün ne kadar berrak ve tertemiz olduğunu görüyor. Akşehir’deki evler çok daha güzel hale geldi. Mevlana’ya gittiğinde, Selçuklu eserleriyle süslenmiş muhteşem bir meydan ve çarşı ile karşılaşır. Konya Sıfır Atık Sanayi Sitemizi tekrar ziyaret ettiğinde esnafımızın çok daha keyifli ve rahat bir ortamda çalıştığını görüyor. Konya’mızı güzelleştirmeye ve geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Çünkü sadık insanların evi Konya buna değer. Selçukluların başkenti buna değer. Mevlana’nın torunları buna değer” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu