Ekonomi

Kazanç çağrısı: Driven Brands 2024 yılının ilk çeyreğinde zorluklara rağmen büyüme bildirdi

Driven Brands (ticker: DRVN), 2024 yılının ilk çeyreğinde yaptığı kazanç çağrısında, bir önceki yıla göre %1,7’lik mütevazı bir gelir artışı ve 0,23 dolarlık seyreltilmiş düzeltilmiş EPS bildirdi. Şirketin performansı, 144 net yeni mağazanın eklenmesi ve aynı mağaza satışlarındaki %0,7’lik büyüme ile desteklendi. Aşırı hava koşulları ve devam eden enflasyonist baskılara rağmen Driven Brands, 2024 hedeflerine ulaşma, borcu azaltma ve portföyünü etkin bir şekilde yönetme konusundaki kararlılığını yeniden teyit ederek yıl için olumlu bir görünüm sergiledi.

Önemli Çıkarımlar

  • Driven Brands, 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,7 gelir artışı bildirdi.
  • 144 net yeni mağaza eklendi ve aynı mağaza satışlarında %0,7’lik bir artış kaydedildi.
  • Bakım segmentinin sistem genelindeki satışları 500 milyon dolar olurken, aynı mağaza satışlarında %4,8’lik bir büyüme kaydedildi.
  • Oto Yıkama segmenti, hava koşullarındaki aksaklıklar nedeniyle aynı mağaza satışlarında %7,4’lük bir düşüş yaşadı.
  • PC&G segmenti sistem genelinde 882,1 milyon $ satış ve aynı mağaza satışlarında %1,3 artış bildirdi.
  • Platform Hizmetleri segmentinin geliri %3,4 oranında artarken, düzeltilmiş FAVÖK %16,8 oranında arttı.
  • Net gelir, temel olarak varlık değer düşüklüğü ve diğer masraflar nedeniyle bir önceki yıla göre 25,5 milyon dolar azaldı.
  • Şirket yeni bir kurumsal kaynak planlama sistemi uyguluyor ve yılsonuna kadar kaldıraç oranını 4,5 katın altına düşürmeyi hedefliyor.
  • 2024 mali yılı gelirinin 2,35 milyar ila 2,45 milyar dolar, düzeltilmiş FAVÖK’ün 535 milyon ila 565 milyon dolar ve düzeltilmiş seyreltilmiş EPS’nin 0,88 ila 1 dolar arasında olması bekleniyor.

Şirket Görünümü

  • Driven Brands 2024 yılında büyümeyi hızlandırmaya ve nakit akışı yaratmaya odaklanıyor.
  • Şirket, yılın ikinci yarısında daha fazla açılışla birlikte 205 ila 220 arasında mağaza açmayı planlıyor.
  • 2024 mali yılına ilişkin beklentiler değişmezken, kaldıraç oranının düşürülmeye devam edileceği öngörülüyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Oto Yıkama segmenti hava koşullarından olumsuz etkilenerek aynı mağaza satışlarında %7,4’lük bir düşüşe neden olmuştur.
  • Net gelir, varlık değer düşüklüğü, kira fesih masrafları ve artan amortisman ve faiz giderleri nedeniyle zarar gördü.

Yükselen Önemli Noktalar

  • Bakım segmenti, aynı mağaza satışlarında %4,8’lik bir büyüme ile güçlü bir performans gösterdi.
  • Platform Hizmetleri segmenti hem gelir hem de düzeltilmiş FAVÖK’te büyüme bildirdi.
  • Nisan ayında Uluslararası Oto Yıkama işinde olumlu eğilimler gözlendi.

Bayanlar

  • Şirkete ait dokuz çarpışma mağazasının yeniden franchisingi ve Auto Glass Now’ın performansı nedeniyle gelir %11,9 oranında azalmıştır.
  • Brüt sermaye yatırımları bir önceki yıla göre %47 oranında azalmıştır.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • CEO Danny Rivera, değişken maliyet iyileştirmelerini korumaya ve Oto Yıkama işinde üyelik gelirlerini artırmaya odaklanıldığını vurguladı.
  • CEO Jonathan Fitzpatrick enflasyonist zorlukları yönetme konusundaki güvenini ifade etti ve Gary Ferrera’nın görevden ayrılması ve Joel Hughes’un geçici olarak görevi devralmasıyla CFO geçişini ele aldı.
  • Şirket, Boya ve Çarpışma segmentinin istikrarlı performansı konusunda iyimser ve Cam segmentini orta ila uzun vadeli bir büyüme fırsatı olarak görüyor.
  • Driven Brands, PC&G segmenti için düşük tek haneli satışlar beklemekte ve tüm yıl için aynı mağaza satışları beklentisini %3 ila %5 olarak yinelemektedir.

Driven Brands, yeni bir kurumsal kaynak planlama sisteminin uygulanması ve kaldıracın azaltılması da dahil olmak üzere stratejik girişimlerine bağlı kalmaya devam etmektedir. Şirketin çeşitlendirilmiş iş segmentleri ve mağaza ayak izini genişletmeye odaklanması, portföyünün etkin yönetimi ile birleştiğinde, büyüme fırsatlarını takip ederken mevcut ekonomik iklimin zorluklarını aşacak şekilde konumlanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Driven Brands (ticker: DRVN) geçtiğimiz günlerde 2024 yılının ilk çeyrek sonuçlarını paylaşarak karmaşık bir finansal tablo ortaya koydu. InvestingPro verilerine göre, şirketin piyasa değeri 1,92 milyar dolar seviyesinde ve bu da piyasanın firmaya yönelik mevcut değerlemesini yansıtıyor. Kazanç çağrısında bildirilen mütevazı bir gelir artışına rağmen, şirketin F/K oranı -3,12 ile negatif kalmaya devam ediyor ve 1Ç 2024 itibariyle son on iki ay için düzeltilmiş F/K oranı -39,98. Bu, yatırımcıların mevcut hisse fiyatını haklı çıkarmak için gelecekteki kazançları beklediğini göstermektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

2024’ün 1. çeyreği itibariyle son on iki ayın geliri, %8,76’lık bir büyüme ile yaklaşık 2,31 milyar dolara ulaştı ve bu da sağlam bir üst düzey genişlemeye işaret ediyor. Bununla birlikte, şirketin brüt kâr marjı %40,82 ile oldukça güçlüdür ve bu da maliyet baskıları karşısında kârlılığını koruyabilen şirketler arayan yatırımcılar için ilgi çekici bir nokta olabilir.

InvestingPro İpuçları, kapsamlı finansal sağlık göstergelerine bakmanın önemini vurgulamaktadır. Driven Brands için, son on iki ay itibariyle Fiyat/Defter (F/D) oranı 2,12 olup, piyasanın şirketin net varlıklarına nasıl değer biçtiği hakkında fikir verebilir. Ayrıca, InvestingPro’da bulunan 24 ek ipucu ile aboneler şirketin finansallarını ve piyasa konumunu daha derinlemesine inceleyebilirler.

Driven Brands ve diğer yatırımlar hakkında daha fazla bilgi ve ipucu edinmek isteyenler InvestingPro’ya abone olmayı düşünebilirler. Yatırım stratejinizi geliştirmek için gelişmiş ölçümlere, gerçek zamanlı verilere ve bir dizi profesyonel araca erişim içeren InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

bahcesarayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu