Ekonomi

Bitcoin (BTC) Fiyatı 1,5 Yıl Sonra 35 Bin Dolara Ulaştı: İşte Piyasalarda Son Durum

Son yılların en tartışmalı yatırım araçları haline geldiler. kripto varlıkları uzun süredir eski popülerliklerinden uzak kaldılar. 2021 yılının ikinci yarısında neredeyse 3 trilyon dolarlık bir hacme ulaşan piyasalar, şu anda 1 trilyon dolar civarında seyrediyor. Ancak bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. Çünkü Bitcoin (BTC), son zamanlarda en dik yükselişlerden biriBunlardan birine ev sahipliği yaptı.

Bu yılın başından bu yana 23 bin dolar ile 29 bin dolar arasında yatay seyreden BTC fiyatı, geçtiğimiz saatlerde önemli bir yükseliş yaşadı. Sadece 24 saat önce 30 bin 500 dolarSadece birkaç saat içinde seviyelerde bir süreç gören BTC 35 bin dolara Bir iğne attı. Böylece günlük bazda artış yüzde 10’u aştı. Bu yazıyı yazdığımız dönemde hafif bir gerileme yaşansa da kripto para piyasalarında yeni bir dönem başlıyor gibi görünüyor.

Son bir buçuk yılın en yüksek seviyesi görüldü

*BTC fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

BTC fiyat grafiğine baktığımızda son seviye olan 35 bin dolar Mayıs 2022’de görüldüğüne şahit oluyoruz. Yani BTC fiyatı bu seviyeleri en son bir buçuk yıl önce görmüştü. Bu apaçık; Bu yükselişle Bitcoin için önemli bir direnç noktası olan 30.000 dolar seviyesi kırıldı. Yatırımcılar şimdi 30.200 dolar seviyesini arıyor. destek noktasıolarak görmeye başlayacaklar.

Altcoinlerde de yüzler gülüyor

BTC’deki keskin yükseliş altcoinlerde de fiyat artışına neden oldu. Bu içerikte; En popüler 10 kripto varlığın durumuna baktığımızda genel anlamda yükseliş trendinin başladığını görüyoruz. Ethereum (ETH) yüzde 7, BinanceCoin (BNB) yüzde 3, Ripple (XRP) yüzde 3,27, Solana (SOL) yüzde 0,45, Cardano (ADA) yüzde 5,13, ​​Dogecoin (DOGE) yüzde 6,67, Tron (TRX) yüzde 6, 2,32 arttı.

Kripto para birimleri neden yükseliyor?

Kripto para piyasalarındaki yükselişin iki ana nedeni var. Onlardan biri, Bitcoin Yarılanması dönemi Çünkü artık çok yakın. Bilmeyenler için açıklayalım: Bitcoin Halving döneminin boğa yani yükseliş döneminin başlangıcı olacağına inanılıyor. Ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEC), büyük fonların BTC için kullanılmasına olanak sağlayan ETF uygulamalarını onaylamak üzere. Bu piyasaya göre çok fazla büyük miktarda para girişi araç. Bu iki neden piyasaların artmasına neden oluyor.

NOT: Kripto varlıklar riskli yatırım araçlarıdır. Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu