Teknoloji

Apple, Google ve Mozilla’dan web tarayıcı ortaklığı: Ortak kıyaslama yazılımı geliştiriyorlar

Safari, Kromve Firefoxyapımcıları elma, Googleve Mozilla bir araya geliyor. Hayır, bu 3 şirket ortak bir web tarayıcısı yapmayacak, ancak web tarayıcılarının en iyi performansı vermesini sağlamak için ortak kıyaslama yazılımıgeliştirilecek.

Her 3 şirketin tweetlerine göre bu kıyaslama yazılımının adı Hız göstergesi 3 olacak. Yeni nesil tarayıcı kıyaslama yazılımı, uygulamalarının web sitelerinin kullanabileceği en son teknoloji ile nasıl performans gösterdiğini test etmeyi amaçlayacaktır.

Resmi bir Twitter açıklamasında Mozilla, birkaç web şirketi tarafından oluşturulan bir kıyaslama olduğunu söyledi ” neyin önemli olduğuna dair ortak bir anlayış Şirket, web geliştiricilerinin standart kuruluşları, kodu bu standartlara göre yorumlayan motorlar geliştiren kümeler ve bu motorlara dayalı tarayıcılar geliştiren şirketler arasında uyum sağlamaya çalıştıkları için bunun değerli olduğunu söylüyor. Apple’ın WebKit Twitter hesabı ayrıca, “Birlikte çalışmak, karşılaştırmayı daha da geliştirmemize ve kullanıcılarımız için tarayıcı performansını iyileştirmemize yardımcı olacak” dedi.

Google, bunun rekabeti ortak bir zemine taşıyacağına dair iddiaya da yorum yaptı. Google, herhangi bir şirketin sonuçları kendi lehlerine çevirmeye çalışmasını önlemeye yardımcı olacak kurallar koyduğunu ve yönetim politikasına göre, değersiz değişikliklerin “katılan tarayıcı projelerinden en az ikisinin” onayını gerektirdiğini, eğer varsa uygulanamayacağını söyledi. diğerlerinin güçlü itirazlarıdır ve büyük değişiklikler herkesin fikir birliğini gerektirecektir.

Speedometer 3’ün ne zaman kullanıma sunulacağına dair net bir tarih yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu