Haber

TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Karahan’dan “Mevlana Yılı” Açıklaması

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan, 2023 yılını Mevlana Yılı ilan etmenin Konya için büyük bir başarı olacağını belirtti.

Karahan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu’na bağlı 211 seyahat acentesi olduğunu belirtti.

Konya’nın turizm alanındaki en büyük markasının Mevlana Celaleddin Rumi olduğunu vurgulayan Karahan, “Şehir dışından gelen misafirlere Mevlana Müzesi ve Mevlana doğru anlatılmalı. Bu anlatım sırasında zaman zaman yanlış bilgilere şahit oluyoruz. Bu nedenle Mevlana Müzesi’nin kendi rehberleri olmalı ve sadece onlar rehberlik etmelidir.” dedim.

Sema programlarının merkezinin Konya olması gerektiğini vurgulayan Karahan, bu programların Konya’da her gün düzenlenebileceğini ve bu vesileyle tur operatörlerinin program tercihinin Konya olmasını sağlanabileceğini belirtti.

Karahan dedi ki:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılını Mevlana Yılı ilan etmesi şehrimiz için büyük bir kazanım olacaktır. Bunun anlamını iyi anlamamız gerekiyor. Şehir olarak bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde birçok fuar ve tanıtım arenasında dünyaya tanıtılmasının sağlanacağını belirterek, “Bunu fırsata çevirmeliyiz. Özel etkinlikler hazırlanmalıdır. Tüm kamu kurumları ve özel işletmeler yazışmalarında, yazılı materyallerinde ve sosyal medyada bunu kullanmalı ve ilgi uyandırmalıdır. Bu çalışmalarla birlikte 2023 Sebiarus etkinlikleri daha farklı, yeniliklerle dolu bir şekilde kutlanmalıdır.”

Konuşmaların ardından TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu üyeleri Konya turizmine katkı sağlayan basın mensuplarına plaket takdim etti.

habernilufer.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu