Teknoloji

Titan denizaltı felaketinden sorumlu OceanGate, Venüs’e 1000 kişi gönderecek

Titanic gemisinin enkazına yaptığı dalış sırasında kaybolan ve enkazının bir kısmına ulaşılan Titan denizaltısının sahibi OceanGate, yeni planlarını açıkladı.

OceanGate kurucu ortağı Guillermo Söhnlein, 2050 yılına kadar Venüs’e 1.000 kişi göndermeyi planlıyor. ilan edildi.

OceanGate’in kazasıyla ilgili henüz tüm sorulara yanıt bulunamazken, bu yeni açıklama tepkilere neden oldu.

Venüs Mars gibi değil

Son zamanlarda insanlı Mars görevleri için çalışmalar yapılıyor. Mars’ın aksine, Venüs’teki koşullar pek yaşanabilir değil.

Güneş sistemindeki en sıcak gezegen olan Venüs, karbondioksitle dolu bir atmosfere sahiptir, yüzey sıcaklığı kurşunu eritebilir ve bulutlarından sülfürik asit yağdırır. NASA’ya göre atmosfer basıncı Dünya’nınkinden 90 kat daha fazla.

Ancak Söhnlein, insanlığın neden gezegende yaşamaya çalışmaması gerektiğini anlamıyor.

OceanGate’in kurucusu, sıcaklıkların daha düşük ve basıncın daha az ağır olması nedeniyle insanların teorik olarak hayatta kalabileceği bir Venüs atmosferi şeridi olduğunu öne süren bir araştırmaya atıfta bulunuyor.

Söhnlein, bulutlardaki sülfürik aside dayanacak şekilde bir uzay istasyonu tasarlanabilirse, bir gün yüzbinlerce insanın Venüs’ün atmosferinde yaşayabileceğini söylüyor.

Bir denizaltı tasarlayan bir şirket ile Venüs’e bir girişim birbirine benzemeyebilir, ancak bunların hepsi Söhnlein için daha büyük bir planın parçasıdır.

OceanGate’in uzun vadeli vizyonu, deniz tabanına inmek için kiralanabilecek ucuz mürettebatlı denizaltılar yaratmaktı.

Bu hedefe giden yolda teknolojiler, muhtemelen insanların uzaya çıkmasına yardımcı olmak için faydalı olacaktır.

Bu yaygın olarak kullanılan bir taktiktir. Örneğin, SpaceX’in hedefi Mars’a bir milyon insan yerleştirmekti. Yol boyunca yeniden kullanılabilir roketler, Starlink ve Starship mega roketleri geliştirdi.

Konsept geliştirecekler

Benzer şekilde, Söhnlein’ın girişimci Khalid Al-Ali ile birlikte kurduğu girişim stüdyosu Humans2Venus, insanları Venüs’e yerleştirmenin ticari engellerini aşmak için yaratıcı iş konseptleri ve başlangıç ​​fikirleri geliştirecek.

Söhnlein, yol boyunca, fırlatma operasyon maliyetlerini azaltmak ve devlet kurumlarının dayanağı olmadan uzay görevlerini finanse etmek için teknikler geliştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Söhnlein, Titan yolcularının ölümlerinin insanları okyanus tabanına ulaşmanın bir yolu olarak karbon fiber gövdeli denizaltıları araştırmaya devam etmekten caydırmaması gerektiğini söyledi.

Titan trajedisine rağmen insanlığın yeniliğin sınırlarını zorlaması gerektiğine inanan Söhnlein şöyle diyor:

OceanGate’i unutun. Titan’ı unut. Stockton’ı unut. İnsanlık büyük bir atılımın eşiğinde olabilir ve bundan fayda sağlamayabilir çünkü biz bir tür olarak kapatılacak ve statükoya geri itileceğiz.

haber-kulp.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu