Haber

TDP Genel Başkanı Sarıgül: “Hatay’da yabancıya mal satışı yasaklanmalı”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, afet bölgesindeki nüfus yapısının bozulmasına ve değişmesine izin verilmemesi gerektiğini belirterek, “Hatay’da yabancılara her türlü mülk satışı kesinlikle yasaklanmalıdır” dedi. söz konusu.

Sarıgül, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin büyüklüğünün etkilerinin her geçen gün daha da belirginleştiğini vurguladı.

Afetlere karşı önlemlerin önceden alınabilmesi için “Tabii Afetler ve Deprem Bakanlığı” kurulmasını isteyen Sarıgül, bakan olarak partisinden Sabri Erbakan’ı önerdi.

Mustafa Sarıgül, depremzedelerin elektrik, su, doğalgaz, telefon borçlarının silinmesi ve bölge halkının günlük ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılanması gerektiğini de belirtti.

Yabancılara gayrimenkul satışının yasaklanması gerektiğini öneren Sarıgül, “Bölgedeki nüfus yapısının bozulmasına ve değişmesine izin verilemez. Hatay bir beka meselesidir. Hatay’da yabancıya her türlü gayrimenkul satışı kesinlikle durdurulmalıdır. yasak.” değerlendirmesini yaptı.

Üniversitelerde yüz yüze eğitime dönülmesinin önemine vurgu yapan Sarıgül, afet bölgesinde acilen yapılması gerekenlerle ilgili şunları kaydetti:

“Deprem mağdurlarının yurtlarda barınması fiziki olarak mümkün değil, depremzedelerimize başka imkanlar sağlayalım, öğrencilerimizle yurtları buluşturalım. Deprem bölgesi köylerinde ahırlar da yıkıldı. Buradaki insanlar hem kendileri hem de hayvanları için perişan durumda. Köylere, çadırlara, mama, yem desteğine ulaşmamız lazım. “Devletin en acil çiftçi ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık ve tarıma yönelik yardım göndererek takviyeleri duyurdu ancak daha geniş, daha uzun vadeli ve daha kapsamlı bir düzenlemeye ihtiyaç var. Köylerimizi hep birlikte ayağa kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Sarıgül, milletin bu büyük felaketi hep birlikte atlatacağını, yaraların hep birlikte sarılacağını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu