Haber

Tacizden yargılanan belediye başkanı, eşini de yanına alarak kamera karşısına geçti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesi Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın sözlü ve fiziki tacizine uğradıklarını iddia eden iki kadın belediye çalışanı, yaklaşık 10 ay önce savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesinin ardından harekete geçen savcılık, şikayetlerden biri hakkında delil yetersizliği nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek, cumhurbaşkanının cinsel saldırı ve taciz suçundan yargılanmasını talep etti. diğer şikayet için Cumhurbaşkanına dava açıldı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılan Başkan Demirtaş, ilçeye döndüğünde eşi ve belediye çalışanlarıyla birlikte makamında açıklama yaptı. İki dönemdir belediye başkanlığı yaptığını belirten Gökhan Mustafa Demirtaş, bu dönemlerde yaptığı hizmetleri anlattı.

“AK PARTİ’DEN İSTİFA EDİYORUM”

Cumhurbaşkanlığı döneminde kapısının herkese açık olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Maalesef yerel siyasette mevki ve başarı peşinde koşan bazı kişiler bu kumpastan yararlanarak bizi baltalamaya çalıştılar. Kemer altı siyasetin de unutulmaması gerekiyor. bugüne kadar kimseye bir faydası olmadı, bundan sonra da hiçbir faydası olmayacak. Ben siz değerli Gülüçlülerin yanındayım.” Benim güvenim tam. Gülüç halkı bu güne kadar beni hiç yalnız bırakmadı. Gülüç halkımız bu kumpasa en güzel cevabı verecek ve bu oyunu bozacaktır. Sandık en iyi tartıdır ve milletimizin oyları en iyi hakemdir. Bu vesileyle gördüğüm ihtiyaç üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi’ne “istifa ediyorum” çağrısında bulunuyorum” dedi.

YENİDEN ADAY OLACAK

Sözcü’de yer alan habere göre; Partisinden istifa ettikten sonra belediye başkanlığı görevine bağımsız olarak devam edeceğini belirten Demirtaş, “Mart 2024’te yapılacak seçimlerde Gülüç Belediye Başkanı adayı olduğumu bir kez daha duyuruyorum. Bugüne kadar her türlü görevi yaptım. Gülüç halkımızın görüşleri doğrultusunda ve bundan sonra da halkımızın istekleri doğrultusunda karar vereceğiz.” Yoluma devam edeceğim. Siz değerli Gülüç halkıyla yapacağım görüşmeler sonucunda seçimlere hangi partiden gireceğime karar vereceğim. Sözlerime son verirken bu kumpas olayında yanımda olan eşim Işıl Demirtaş’a, çocuklarıma, aileme, belediye meclis üyelerime, muhtarlarıma, belediye çalışanlarıma şükranlarımı sunuyorum. “En önemlisi siz değerli Gülüç halkıma teşekkür ediyorum” dedi.

mudurnu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu