Teknoloji

Sürücüsüz araca şok saldırı: Önce boyadılar, sonra yaktılar

Dün gece, San Francisco’nun Çin Mahallesi’nde bir kişi, Alphabert’e bağlı Waymo firmasının sürücüsüz taksisine atlayıp ön camını kırdı. . Ardından alkışlar arasında kalabalık aracın etrafını sardı, sprey boyayla boyadı, camlarını kırdı ve ateşe verdi. The Autopian’da yer alan habere göre, itfaiye ekipleri dakikalar sonra olay yerine gelmesine rağmen alevler otomobili sardığı için otomobil kurtarılamadı.

Saldırının nedenine ilişkin şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Waymo temsilcisi Sandy Karp The Verge’e yaptığı açıklamada otonom aracın rastgele bir yolcu taşımadığını, saldırıya uğradığında araca havai fişek atılarak yangın çıkarıldığını söyledi. Ayrıca, San Francisco Polis Departmanından Kamu Bilgilendirme Memuru Robert RuecaYaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi verilmediğini belirtti.

yazılım geliştirici Michael Venditarafından yayınlanan bir başka görüntü ise olayların nasıl geliştiğini ve yangının nasıl büyüdüğünü gözler önüne serdi.

Bu saldırı haberi, San Francisco sakinleri ile otonom araç operatörleri arasında artan gerilimin ardından geldi. California Motorlu Taşıtlar Departmanı, Waymo’nun rakibi Cruise’un robot taksi operasyonlarını, araçlarından birinin geçen yıl bir yayaya çarpıp sürüklemesinin ardından askıya aldı. Bu arada otonom taksiler daha önce de şehirdeki trafiği bloke etmesi ve itfaiye aracına çarparak kaosa yol açması nedeniyle büyük tepki çekmişti. Üstelik daha geçen hafta bir Waymo aracı, yolun karşısına dönen bir kamyonun arkasından takip ettiği bildirilen bir bisikletliye çarptı.

Geçtiğimiz yıl belediye yetkilileri ve vatandaşlar, araçlara 7/24 çalışma ruhsatı verilmesine karşı çıkmış, bazı kent sakinleri ise protesto amacıyla araçların kaportalarına turuncu koniler yerleştirerek araçları hareketsiz bırakmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu