Teknoloji

Netflix, 100’den fazla ülkede şifre paylaşımını tamamen yasakladı

Bugünden itibaren Netflix, artık birinci katmanın parçası olmayan tüm ülkelerde parola paylaşımına karşı sert önlemler alma planını uygulamaya koyuyor. Yani şifre paylaşımı artık neredeyse tüm dünyada yasak.

Bu saldırı iki farklı koldan ilerliyor gibi görünüyor. Hindistan, Endonezya, Hırvatistan ve Kenya gibi bazı ülkeler de bire bir hesaba kişi eklemek için fazladan ödeme seçeneği sunmaz; bu, diğer ülkelerdeki kullanıcılara sunulan bir seçenektir. Şirket, bu ülkelerde pazar penetrasyonunun düşük olduğunu ve birçoğunun geçmişte fiyat indirimleri aldığını belirterek kararını savundu.

Diğer ülkelerde, hane içi hesap paylaşımı etkinleştirilecektir.

Netflix ilk olarak bu yılın başlarında ABD, Kanada ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde şifre paylaşım kısıtlaması getirdi. Yeni duyuru ile kısıtlamaları 100’den fazla ülkeye genişleteceğini anlıyoruz. Kısıtlamaların yanı sıra Netflix, birçok ülkede temel reklamsız abonelik seçeneğini de kaldırdı. Ancak bunun yerine şirket, 2023’ün ilk çeyreğinden bu yana ikiye katlanan reklam destekli seçeneği öne çıkarmak istiyor.

Bu hamlenin uzun vadeli etkileri hakkında yorum yapmak zor olsa da, Netflix kısa vadede oldukça iyi gidiyor gibi görünüyor. Yasağın yürürlüğe girmesinden hemen sonra Netflix yeni aboneler kazanmaya başladı. Şirket, geçen yıl aynı çeyrekte bir milyon abone kaybederken, 2023’ün ikinci çeyreğinde yayın hizmetine 5,9 milyon kullanıcı ekledi.

haberkozakli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu