Haber

Kuzey Kore, ABD’nin Travis King’i tutukladığını doğruladı

Kuzey Kore, 18 Temmuz’da izinsiz olarak Kuzey Kore’ye geçen 23 yaşındaki Amerikalı Travis King’in gözaltına alındığını doğruladı.

Güney Kore’den Kuzey Kore’ye izinsiz geçen 23 yaşındaki ABD’li Travis King’in akıbeti belli oldu. Birleşmiş Milletler Komutanlığı’ndan (UNC) yapılan açıklamada, Travis King’in nerede olduğu konusunda Kuzey Kore ordusuyla temasa geçildiği belirtilirken, Kuzey Kore’den açıklama geldi. Açıklamada, Kuzey Kore’nin King’i gözaltına aldığını doğruladığı bildirildi. King’in Amerika Birleşik Devletleri’ne sadık dönüşü için Kuzey Kore’den detaylı bir yanıt gelmediği aktarılırken, King’in gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Kuzey Kore’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Güney Kore’de 2 ay hapis yattı

18 Temmuz’da Güney Kore’de katıldığı bir yarış sırasında Kuzey Kore tarafına geçen King’in, Kuzey Kore’ye gitmeden önce Güney Kore’de hakim karşısına çıktığı ortaya çıktı. King, Güney Kore’de kamu malına zarar verme ve bir gece kulübünde bir kişiye şiddet uygulama suçlamalarıyla yargılandı. 10 Temmuz’da Güney Kore’de serbest bırakılan King’in tam olarak neden Kuzey Kore’ye geçtiği belirsizliğini koruyor. – WASHINGTON

haber-eflani.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu