Ekonomi

IMF Pakistan’ın istikrarı için 1,1 milyar doları onayladı

Başbakan Shehbaz Sharif’e göre Uluslararası Para Fonu (IMF) Pakistan için 1.1 milyar dolarlık son dilimi onayladı ve bunun ülkenin ekonomik istikrarını arttırması bekleniyor. Bu ödeme, Pakistan’ın dış borçlarında temerrüde düşmesini önlemek için geçen yaz sağlanan 3 milyar dolarlık standby düzenlemesinin bir parçası.

Başbakan Şerif bu mali desteğin Pakistan’da ekonomik istikrarın sürdürülmesi açısından önemini vurguladı. Pazar günü Riyad’da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda Şerif ve IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva arasında yeni bir kredi programı için yapılan görüşmelerin ardından IMF Yönetim Kurulu Pazartesi günü dilime onay verdi.

Pakistan, makroekonomik istikrarı desteklemek ve yapısal reformları kolaylaştırmak amacıyla IMF ile yeni ve daha kapsamlı bir uzun vadeli Genişletilmiş Fon Kolaylığı (EFF) anlaşması müzakere sürecinde. Maliye Bakanı Muhammad Aurangzeb, bu yeni program üzerinde Temmuz ayı başında personel düzeyinde bir anlaşmaya varılabileceğini belirtti.

Pakistan’ın talep ettiği miktarın ayrıntıları Aurangzeb tarafından açıklanmadı. Henüz resmi bir talepte bulunulmamış olsa da IMF ile Pakistan hükümeti arasındaki görüşmeler devam ediyor. Yeni kredinin temin edilmesi halinde bu, Pakistan’ın IMF’den aldığı 24. kurtarma paketi olacak.

GSYH’si 350 milyar dolar olan Pakistan ekonomisi, süregelen bir ödemeler dengesi kriziyle boğuşuyor. Ülke önümüzdeki mali yılda yaklaşık 24 milyar dolar borç ve faiz geri ödemesi ile karşı karşıya ve bu miktar merkez bankasının döviz rezervlerinin üç katına denk geliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu