Haber

İlkadım, Karadeniz Bölge Şampiyonu

İlkadım Belediyesi Basketbol Kulübü Karadeniz Bölge Şampiyonu oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yurtiçi Etkinlikler kapsamında Tokat’ta düzenlenen Altyapı Çalışmaları 2022-2023 Sezonu U16 Erkekler Bölge Şampiyonası’na katılan İlkadım Belediyesi Basketbol Kulübü Karadeniz Bölge Şampiyonu oldu.

İki grup halinde 8 takımın lig usulü oynamaya çalıştığı Şampiyonada, İlkadım Belediyesi U16 Basketbol Grubu, Anadolu Şampiyonası biletini almak için kıyasıya mücadele ettiği maçlarda Giresun’da ligi birincilikle bitirdi. spor Orduspor’u 73-67 ve Orduspor’u 84-29 yenerek Karadeniz Bölge Şampiyonu oldu. Sonuç olarak İlkadımlı basketbolcular Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Turnuvada elde edilen başarıyı değerlendiren Niyazi Arda Aslankaya, Furkan Söyle ve Erdem Işık, “Takım olarak şampiyonluktan en iyi sonuçla dönmek için kenetlendik. Büyük emekler vererek şampiyonaya katılmaya hak kazandık. Şimdi hedefimiz Anadolu Şampiyonası’nda şampiyon olmak. “Birlikte çalıştık ve başarıya kilitlendik. Başkanımız Necattin Demirtaş’ın spor kulübümüze, bize desteği çok büyük. İlçemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dediler.

Başkan Demirtaş: “Alınan başarılar spora verdiğimiz bedeldir”

Başarılı sporcuları kutlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Gerçekten keyifli ve heyecanlı maçlar olduğunu duyduk. Her başarının ardından güzel çalışmaların gelmesi normaldir. İlkadım Belediyesi Spor Kulübü’nün elde ettiği başarılar, adeta ödediğimiz bedeldir. Bu anlamda şampiyonalarda yer alan sporcularımızın velileri de, “İnancı başarı ile taçlandıran tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de Anadolu Şampiyonası’nda ilçemizi temsil edecek gençlerimize güveniyoruz” dedi. – SAMSUN

haber-carsibasi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu