Haber

Hulusi Akar’dan F-16 Açıklaması: “Bazı kısıtlamalar vardı, onlar da kaldırıldı. Kısıtlı bir alışverişi kabul etmemiz mümkün değil”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’den yapılacak F-16 savaş uçaklarının tedarikiyle ilgili olarak, “Geldiğimiz noktada konunun gidişatını olumlu olarak takip ediyoruz. Gerekli bilgileri alıyoruz. ABD Savunma Bakanı ile yakın işbirliğimiz devam ediyor “En kısa zamanda olumlu ve somut sonuçlar beklediğimizi ifade ettik. Bu yönde ilerliyoruz. Bazı kısıtlamalar vardı, kaldırıldı. Kısıtlı alışverişi kabul etmemiz zaten mümkün değil” dedi.

Hulusi Akar, bugün TBMM’de AKP Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Akar, F-16 uçağı tedarikiyle ilgili olarak, “Geldiğimiz noktada konunun gidişatını olumlu yönde takip ediyoruz. Gerekli bilgileri alıyoruz. ABD Savunma Bakanı ile yakın iş birliğimiz devam ediyor “En kısa zamanda olumlu ve somut sonuçlar beklediğimizi ifade ettik. Bu yönde ilerliyoruz. Bazı kısıtlamalar vardı, kaldırıldı. Kısıtlı alışverişi kabul etmemiz zaten mümkün değil” dedi.

İngiltere ziyareti hakkında da bilgi veren Akar, “Olumlu ve yapıcı ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdik. Savunma sanayi, askeri eğitim iş birliği ve daha birçok alanda iş birliği çalışmalarımıza devam ediyoruz. Olumlu sonuçlar bekliyoruz. Buradan.”

Akar, İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’ın ziyaretiyle ilgili olarak, “Planlama var, süreci takip ediyoruz, gelişmelere göre bu belirlenecek” dedi. Akar’ın ayrıca, “İsveç ve Finlandiya’nın muhtıradaki taahhütlerini bir an önce yerine getirmelerini bekliyoruz” dediği bildirildi.

haber-merkez.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu