Haber

HEDEP Milletvekili Özgül Saki, tutuklu yazar Celalettin Can’ı ziyaret etti

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul Milletvekili Özgül Saki, bugün Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan yazar Celalettin Can ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret etti. Saki, şöyle konuştu: “Celalettin’in sağlık durumu iyi değil, uyku apnesi nedeniyle özellikle geceleri zor günler geçiriyor. Bu durum da kalbine zarar veriyor ve doktorlar ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Bir an önce tedavisine başlanması için taburcu edilmesi gerekiyor. olabildiğince.”

HEDEP İstanbul Milletvekili Özgül Saki, bugün Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan yazar Celalettin Can ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret etti.

Saki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla günlük editörlük yaptığı gerekçesiyle yargılanan ve 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan yazar Celalettin Can’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Kararname’nin sağlık durumu iyi değildi. Saki, X hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Bugün Celalettin Can ve Can Atalay’ı ziyaret etmek için Silivri’deydim. Öncelikle Celalettin Can tüm dostlara sevgi ve selamlarını iletiyor. Filistin direnişinden Zapatistalara kadar birçok sohbeti kısıtlı bir süreye sığdırmayı başardık. Ancak Celalettin’in sağlık durumu iyi değil, uyku apnesi nedeniyle özellikle geceleri zor günler geçiriyor. Bu durum da kalbine zarar veriyor ve doktorlar ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Tedavisinin bir an önce başlayabilmesi için acilen taburcu edilmesi gerekiyor. .

Can Atalay’ın 90’lı yıllardaki Kadıköy günlerini, Anayasa Mahkemesi’ni, Yargıtay krizini ve yerel seçimleri anlatan sohbeti devam etti. TBMM’de tekrar buluşmak ümidiyle vedalaştık. Ayrıca tüm dostlara da selamlarını iletiyor.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu