Ekonomi

Güney Çelik’e konkordato talebi

Şirketin sahibi üç kardeş arasındaki anlaşmazlık nedeniyle iflasın eşiğine gelen Güney Çelik Hasır ve Demir AŞ için konkordato istendi. 1,3 milyar lira borcu bulunan şirketin faaliyetlerini denetlemek üzere üç komiserden oluşan bir komite atandı. Kararla birlikte üretimin durdurulduğu dev fabrika yeniden faaliyete geçti.

‘ORTAKLAR ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK NEDENİYLE’

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Güney Çelik’in alacaklısı olan lojistik firması, konkordato talebiyle İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Lojistik şirketinin avukatı Enes Yarar imzalı dilekçede, ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle borçlu şirketin iflasa sürüklendiği kaydedildi. Dilekçede, şirketin iflas etmesi halinde kendilerinin ve diğer alacaklıların alacaklarını tahsil edemeyecekleri, 550 işçinin işsiz kalacağı belirtildi. Dilekçede Güney Çelik için konkordato kararı istendi.

Talebi inceleyen İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, ara kararını 2 Şubat’ta verdi. Mahkeme, şirket lehine geçici erteleme kararı verdi. Bu kararla şirket hacizlere karşı koruma altına alındı. Mahkeme ayrıca Prof.’un şirketin faaliyetlerini denetlemesine de karar verdi. Dr. Mert Erer, Dr. Öğr. Gör. Cihan Kılıçoğlu ve Mali Müşavir Şükrü Savaş’tan oluşan komiser heyeti atandı.

Bir süre üretime ara verilen fabrikada mahkeme kararıyla faaliyetler yeniden başladı.

(EKONOMİK HİZMET)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu