Teknoloji

Google En Güçlü Yapay Zeka Aracını Tanıttı

Google ImageFX, şimdiye kadarki en yüksek kalitede görseller sunan, Google’ın en gelişmiş metinden görsele modelidir.

Google Productive yapay zeka alanında çalışmalarına devam ediyor. Yeni AI Google ImageFX, Imagen 2 tarafından desteklenmektedir. ImageFX, kullanıcılara hızlı sahne oluşturmayı güvenli bir şekilde keşfetmeleri için güçlü bir arayüz sunar. Mevcut yapay zeka işleme araçları MusicFX ve TextFX de artık çok daha güçlü.

Google ImageFX, kullanıcılara resim oluşturma ve düzenleme için istem tabanlı bir kullanıcı arayüzü sunar. ImageFX, rakiplerinden farklı olarak, kullanıcıların kendi yaratımları ve fikirleriyle kendilerine yakın seviyelerde denemeler yapmalarına olanak tanıyan bir anahtar kelime teklifleri listesi sunar.

Google’ın şimdiye kadarki en gelişmiş metinden resme modeli.

Özel Filigran İçerecek

Google, ImageFX’in istenmeyen şekillerde kullanılmasını önlemek için yeni adımlar attığını iddia ediyor. Şiddet, saldırgan ve müstehcen içeriklerin sınırlandırılmasına yönelik teknik tedbirlerin alındığı belirtildi. ImageFX ayrıca ünlü isimler için bilgi istemi düzeyinde bir filtreye sahiptir. Google’ın ImageFX’i kullanılarak üretilen görüntüleri, düzenleme ve kırpmaya karşı da koruma sağlayan dijital bir filigran olan SynthID ile etiketleyerek ek güvenlik sağlar. Google, bu filigranın insan gözüyle tespit edilemeyeceğini belirtti. “Bu görsel hakkında” bölümüne eklenen bilgilerle kullanıcılar, Google aramada veya Chrome’da karşılaştıkları bir görselin Google’ın yapay zeka araçlarıyla mı oluşturulduğunu anlayabilecekler.

Yapay Zekanın Oluşturabileceği En Güzel Görseller

Imagen 2, ImageFX’in yeni manzara oluşturma özelliklerini güçlendirir. Google, Imagen 2’nin şimdiye kadar yapay zeka tarafından oluşturulan en yüksek kalitede görsellerin sunulmasına yardımcı olduğunu belirtiyor. Şirket, modelin görüntüleri yapaylıklardan uzak tutmaya yardımcı olduğunu ve bu tür araçların bugüne kadar uğraştıkları manzara oluşturma alanını iyileştirdiğini belirtiyor.

Google, MusicFX ve TextFX’i de geliştirdiğini duyurdu. Şirket, MusicLM modelinde yeni özelliklerin yanı sıra daha hızlı müzik üretimi ve daha yüksek kaliteli ses de dahil olmak üzere yükseltmeler yaptığını iddia ediyor. Oluşturulan müzik artık 70 saniyeye kadar sürebiliyor. TextFX’e gelince, Google, navigasyonu ve genel kullanıcı deneyimini iyileştirmek için güncellemeler yayınladı.

beylikovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu