Haber

Gaziantep’te 52 bin öğrenciye ücretsiz yemek dağıtıldı

Gaziantep’te 52 bin öğrenci, taşımalı ve anaokullarında haftanın 5 günü, yatılı okullarda 7 gün olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencileriyle öğle yemeğine geldi.

Tepe, yemek yediği öğrencilerin taleplerini dinledi, sohbet etti.

Yasin Zirve, gazetecilere kentte eğitim ve lojistiğe erişimde dezavantajlı durumda olan tüm öğrencilerin yanında olduklarını ifade etti.

Gaziantep’te otobüs ve anaokullarında haftanın 5 günü, yatılı okullarda 7 gün olmak üzere 52 bin öğrencinin ücretsiz yemek hizmetinden yararlandığına dikkat çeken Zirve, “Bu sayıyı hızla artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Okul öncesi eğitimde % okullaşma hedefi Okul öncesi eğitime erişimi artırmaya devam ediyoruz ve 30.000 okul öncesi öğrencimiz ücretsiz yemeklerden yararlanıyor.” sözlerini kullandı.

Öğrencilerin ücretsiz gıdaya ulaşmasının değerli olduğunu vurgulayan Tepe, şunları kaydetti:

“Okul yurtlarımızda 5 bin 881, taşımalı eğitim kapsamında 16 bin 122 öğrencimize ücretsiz yemek veriyoruz. Pansiyon okullarımızın büyük çoğunluğu kendi mutfaklarını kuruyor, yemeklerini kendileri üretiyor. İnşallah tüm yurtlarımızda yemek üretilecek. Kısa sürede öğrencilerimize sunduğumuz ücretsiz yemekler hem çeşitlilik hem de lezzet olarak “Gittiğimiz okul ziyaretlerinde öğrencilerimiz ikram edilen yemeklerden memnun kaldıklarını belirtiyorlar.”

Tepe, meslek liselerinin ücretsiz yemek sağlamak için büyük çaba sarf ettiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu