Haber

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 2 yılda 219 kişiye meslek hastalığı teşhisi kondu.

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde meslek hastalığı sağlık kurulu raporu düzenleme yetkisi verilen Meslek ve Meslek Hastalıkları Kliniği’nde 2 yılda 219 kişiye meslek hastalığı teşhisi kondu.

Eskişehir Kent Hastanesi bünyesinde 31 Aralık 2020 tarihinde faaliyete geçen Meslek ve Meslek Hastalıkları Kliniğinde meslek hastalığı şüphesi olanlara sağlık hizmeti verilmektedir.

Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden de hasta kabul eden kliniğe metal, gıda, seramik, plastik, yapı kimyasalları ve otomotiv gibi birçok farklı iş kolunda görev yapan çalışanlar başvuruyor.

Gerekli görüldüğü takdirde çalışanlar ilgili diğer sağlık kuruluşlarına sevk edilerek gönderilir.

Klinik sayesinde hastaneye randevulu veya randevusuz başvuran kişilere kısa sürede teşhis, bildirim ve takip yapılabilmektedir.

Yaklaşık 4 bin çalışanın meslek hastalığı şüphesiyle başvurduğu merkezde 219 kişide meslek hastalığı teşhisi kondu.

Meslek ve Meslek Hastalıkları Uzmanı Bilge Akgündüz, muayenehanelerinin meslek hastalıklarının teşhis ve bildiriminde yetkili olduğunu söyledi.

Akgündüz, “Burada ayakta tedavi gören hastaların hızlı bir şekilde değerlendirmesi yapılabiliyor. Ayakta tedavi gören hastaların sağlık kurulunda 7 hekim tarafından değerlendirilmesi ve e-rapor oluşturulması hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Bu da uzun süre yatarak muayene yerine iş gücü kaybının önüne geçiyor.” dedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu