Teknoloji

Elon Musk’un Mars tutkusunun Space X çalışanlarını tehlikeye attığı ortaya çıktı

Reuters’ın SpaceX’teki güvensiz çalışma koşullarına ilişkin araştırması, 2014 yılına kadar uzanan ve şimdiye kadar kamuya açıklanmayan 600’den fazla yaralanmayı ortaya çıkardı.

Raporda adı geçen mevcut ve eski çalışanlar bu yaralanmalardan sorumlu değildir. CEO Elon Musk’un agresif teslim tarihleri ve bunu bürokrasiye olan nefretine bağlıyor. Bu çalışanlara göre “Mars’a insan göndermek istiyorlar” mümkün olduğunca hızlı“Taşıma amacı şirketin işin kolayına kaçmasına ve uygun protokollerden kaçınmasına neden oluyor.

Reuters, bazı SpaceX tesislerindeki yaralanma oranlarının, 100 işçi başına ortalama 0,8 yaralanma veya hastalık oranının çok üzerinde olduğunu buldu. 2022’de Brownsville, Teksas tesislerinde yaralanma oranı 100 personel başına 4,8Hawthorne, California üretim tesisinde 1.8 idi . Şirketin roket testlerini gerçekleştirdiği McGregor, Teksas’taki yaralanma oranı da 2.7 idi.

Çalışanlar kırık kemikler, kesikler, parmak kırıkları, yanıklar, elektrik çarpması ve ciddi kafa yaralanmaları yaşadıklarını söylüyor. Bu olaylardan biri 2021 yılında Brownsville’den bir çalışanın başına geldi. Florentino RiosBiri körlüğe neden olurken diğeri Francisco KabadaOcak 2022’den beri onu komada bıraktı.

SpaceX’in McGregor tesisinde, Lonnie LeBlanc Adı geçen bir işçi, 2014 yılında yanlış yüklenmiş bir kamyonun rüzgar nedeniyle römorkundan düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Ancak yıllar geçtikçe SpaceX, güvenlik kusurları nedeniyle yalnızca çok küçük cezalar ödedi. Reuters’e göre LeBlanc’ın ölümünün ardından şirket 7.000 $’lık uzlaşma karşılığında OSHA ile anlaştı.

Reuters, iki düzineden fazla mevcut veya eski çalışanın yanı sıra ” SpaceX güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sahibi “Başka kişilerle de konuştu. Eski bir SpaceX yöneticisi Reuters’e şunları söyledi: işçilerin güvenliklerinden endişe duyduklarını ve diğerleri, Musk’un hoşlanmadığı için çalışanlara parlak renkli güvenlik kıyafetleri giymemeleri söylendiğini belirtti. Reuters’e göre SpaceX, tarihinin büyük bölümünde düzenleyici kurumlara yaralanma bilgisi sağlama konusunda defalarca başarısız oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu