Yaşam

Doğu Perinçek’ten Anayasa Mahkemesi’ne HDP tepkisi: Anayasa çiğnendi

HDP’nin kapatma davası sürerken, partinin hazine yardımının kullanılmaması için dava sonuçlanana kadar hesaplara bloke konuldu.

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’nin hesaplarına konulan blokenin kaldırılmasına karar verdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, HDP’nin kapatma davasına ilişkin orta kararla Anayasa Mahkemesi’nin mahkeme olmaktan çıktığını iddia etti.

“AYM kararıyla Anayasa’yı ihlal etti”

Perinçek, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararla terör örgütüne 540 milyon lira verdiğini bildirdi. “Anayasa Mahkemesi aldığı kararla Anayasa’yı çiğnemiştir. PKK’nın eli ayağı, dili PKK’nın elinde olan HDP’nin her konuda PKK’nın uzantısı olduğunu ve onun emrinde olduğunu iddia edecek bir Türk var mı? , Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne aykırı hareket etmez mi? Amerikalı bile değil.”ifadesini kullandı.

“Anayasa Mahkemesi’ni protesto ediyoruz”

Perinçek, HDP’nin PKK’dan açıkça talimat almasına rağmen Anayasa Mahkemesi’nin bunu görmezden geldiğini söyleyerek, HDP’ye verilecek 540 milyon liranın Mehmetçi’ye kurşun olacağını belirtti.

AYM’nin kararından dolayı üzgün olduklarını ifade eden Perinçek, şöyle konuştu: “Anayasa Mahkemesi’ni protesto ediyoruz. Bu kararı hukuk, vicdan, vatan, Türk milleti, devleti ve insanlık adına kınıyoruz. Anayasa Mahkemesi bu kararıyla kendisini kınamıştır.”dedi.

haber-sarikamis.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu