Haber

Bekir Başevirgen: Sağlıkta Devrim Yapacağını İddia Eden İktidar Maalesef Maden Ocaklarının Bulunduğu İl ve İlçelerdeki Hastanelerin Eksiklikleri…

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Sağlıkta devrim yaptığını iddia eden iktidar, maden ocaklarının bulunduğu il ve ilçelerdeki hastanelerin eksikliklerini maalesef görmezden geliyor. Yaşadığımız tüm acı tecrübelere rağmen halen devam ediyor. 10 bin maden işçisinin çalıştığı bir ilçenin hastanesinde yandı ve her an maden faciası yaşanabilir.Ünitenin ve hiperbarik basınç odasının olmamasını, basit bir kan testi yapacak cihazın olmamasını kabul edemeyiz.”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa’nın Soma ilçesinde özel madende kontrollü patlama sonucu karbonmonoksit gazından zehirlenen işçileri ziyaret etti, CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy ve Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş ile birlikte hastanede ziyaret etti. Başevirgen dedi ki:

“Dün Soma ilçesinde hepimizi korkutan bir maden faciası yaşandı. Özel bir madende meydana gelen kontrollü patlamada bir maden çalışanımız hayatını kaybetti. Beş çalışanımız da karbon monoksit gazıyla zehirlendi. Soma ve 3’ü Akhisar devlet hastanelerine gaz götürüldü.İmkan dahilinde müdahalede bulunuldu.Çünkü ne yazık ki her iki hastanede de kandaki karbon monoksit gazını ölçen cihaz yok.Olası bir yanık ünitesi yok. yanık olayı ve gaz zehirlenmesine karşı hiperbarik basınç odası Maalesef 10 bin kişinin olası risklerle yer altında çalıştığı Soma’da ve çevre ilçelerdeki hastanelerde bu nedenle 4 işçimiz oksijen tedavisi için Manisa’ya sevk edildi.

Soma bir maden ve maden kasabasıdır. 2014 yılında Soma’da 301 madencimizi kaybettik. 2022 yılında ise 42 işçimizin hayatını kaybettiği Amasra maden faciasını yaşadık. Madenlerde can güvenliğini sağlamanın yanı sıra sağlık sistemimizi, ekipman ve ekipmanlarımızı oluşabilecek kazalara karşı hazır tutmak zorundayız. Sağlıkta devrim yaptığını iddia eden iktidar, maden ocaklarının bulunduğu il ve ilçelerdeki hastanelerin eksikliklerini ne yazık ki görmezden geliyor. 10 bin madencinin çalıştığı, bir maden faciasının ölümle sonuçlanabileceği bir ilçenin hastanesinde halen yanık ünitesinin, hiperbarik basınç odasının ve kolay kan testi yapacak cihazın olmamasını, yaşadığımız tüm acı deneyimlere rağmen kabul edemeyiz. herhangi bir zamanda meydana gelir. Gücün değişmesi an meselesi. 14 Mayıs’tan sonra tüm bu bozulan düzeni ve dertlere çare olmayan sağlık sistemini düzelteceğiz.”

Kaynak: ANKA / Yeni

haberdikmen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu