Yaşam

AKM Çocuk Sanat Şenliği 17-23 Nisan’da AKM’de: Çocukların 23 Nisan coşkusu AKM Çocuk Sanat Şenliği ile katlanacak

Atatürk Kültür Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı eşsiz etkinliklerin yer aldığı AKM Çocuk Sanat Şenliği ile kutluyor. Yaratıcılığı harekete geçiren özel gösterilerden tiyatrolara, animasyonlardan filmlere kadar sanatın birçok alanına renk katacak festival, 17-23 Nisan tarihlerinde çocukları bekliyor.

Çocukların öğrenirken eğlendiği birçok farklı kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapan AKM, 23 Nisan haftasında çocuklarla! AKM’de 17 Nisan’da başlayacak Çocuk Sanat Şenliği, bir hafta boyunca birbirinden güzel etkinlikler, atölyeler, tiyatro oyunları, çizgi film ve animasyonlarla çocukları sanatın büyülü dünyasında eşsiz bir yolculuğa çıkaracak.

Hayal dünyasını harekete geçiren etkinlikler

Festival kapsamında çocukları pek çok yaratıcı etkinlik bekliyor. Minik sanatseverler, Kültür Sokağı’na yerleştirilen dev bir piyanoda dans edebilecek, istedikleri parçaları çalabilecek, büyük bir konutu tavandan duvarlara hayal güçlerine göre renklendirebilecek ve çizdikleri balıkların yer aldığı interaktif bir akvaryum macerasına atılabilecekler. Çok Amaçlı Salon’da kağıt üzerinde birkaç dakika içinde yüzmeye başlayın. AKM Açık Hava Sahnesi’ne kurulacak çadırda 360 derecelik planetaryum gösterisi ile çocuklar gökyüzünü doyasıya seyredebilecek.

 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi çocuklar için sahnede

Türkiye’nin birçok ilinde 200’den fazla temsile sahne olan “Böyle Bir Konser” adlı müzikli oyunun uyarlaması, festival kapsamında İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. AKM Tiyatro Salonu’nda çocuklarla buluşacak olan oyunun tamamında yer alan opera ve müzikallerden seçilen masal müzikleri ve aryalar, çocuklara teatral bir anlatımla sunulacak.

 

Çocuklar için tiyatrolar

İstanbul Devlet Tiyatrosu da AKM Tiyatro Salonu’nda iki farklı oyunla çocuk şenliği heyecanına ortak olacak. “Ne Diyorsun” adlı oyun, kendinden ve bulunduğu yerden memnun olmayan kişinin başka biri olmaya çalışma serüvenini bir araya getirirken, “Güneşe Kavuşmak İsteyen Kardan Adam” aşkı, dostluğu, paylaşmayı, umut ve samimiyeti sımsıcak bir hikayeyle küçük sanatseverlerin dikkatine sunuyor. Uygur Çocuk Tiyatrosu, AKM Tiyatro Salonu’nda “Kırmızı Pabuçlar” oyunuyla sahne alacak. Festivalin bir diğer sürprizi de çocukların hayal gücünü, hayallerini ve birey olmanın değerini keşfedecekleri ebeveyn çocuk tiyatrosu “Çinyo ile Markonyo” olacak.

Şarkılı masallar var ve çocuk arkeologlar var.

AKM Çocuk Sanat Şenliği’nde yer alacak olan atölyeler, farklı içerikleri ile her yaştan çocuğa hitap edecek şekilde tasarlandı. ‘Judith Liberman ile Şarkı Masalları’, ‘Kelimelerin Yolculuğu’, ‘Kazıda Çocuk Arkeologlar’, ‘Yaratıcı Yazarlık’, ‘Lego Eğitimi ile Yaratıcı Eller İş Başında’, ‘Karagöz Yapım Atölyesi’, ‘Edding ile Birlikte’ adlı etkinlikler bulunmaktadır. Pop Art Kupası gibi diğerinden daha ilginç. Bu etkinliklerin yanı sıra oyunculuk, sinema okuma, marakas yapımı, takı tasarımı, porselen kupa ve dokuma çanta boyama, meyve sebze orkestrası, fotoğraf, ritim, caz dansı, bale ve müzik atölyeleri de çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunacak. Festival kapsamında çeşitli çizgi film gösterimleri Yeşilçam Sineması’nda çocuklarla buluşacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu