Haber

10 ilde etkili olan sağanak yağış vatandaşları zor günler geçirdi

İzmir’de yağmur öğle saatlerinde etkili oldu. Bazı noktalarda rögar kapakları taşarken, Çiğli ilçesinde bazı sokak ve caddeler sular altında kaldı. Sürücüler trafikte yön bulmakta güçlük çekti. Köyiçi Mahallesi’nde konut ve işyerlerini su basarken, çok sayıda araç sokaklarda biriken sulara teslim oldu.

“KENDİ OLANAKLARIMIZ İLE ONARIM YAPIYORUZ”

Bölgede esnaf olan Fazilet Balyacı, “Rögarlar taştı. Sel suları etkili oldu. Sular evlere, iş yerlerine girdi. Afet yaşadık” dedi. “Dükkanımızı, evimizi su bastı. Sürekli tadilat yapmaktan yorulduk. Buna bir çözüm bulmaları gerekiyor. Kendi imkanlarımızla tamir ediyoruz” dedi.

FIRTINA ANKARA’DA ETKİLİ OLDU

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle sokak ve caddeleri su bastı ve taştı. Bazı sürücüler araçlarıyla yolda kalırken, Anadolu Bulvarı caddesinde hafif ticari araçta mahsur kalan iki kişi, belediye ekipleri tarafından iş makinesiyle kurtarıldı.

YOL TAÇ

Yağış sonrası Demetevler Mahallesi Şehit Cem Ersever Caddesi üzerinde çökme meydana geldi. Trafiğe kapatılan caddede onarım çalışması yapıldı.

Mahallede oturan Mahmut Polat, “Daha önce bu yolda çökmeler oldu, hatta bir kere içine araba bile düştü. Çok yağmur yağınca oluyor bu. Alt yapı iyi değil. Yurt dışında yaşıyorum ama gittiğimde Gel de böyle gör, üzülüyorum.”

ÖDÜNÇ ÇAYI RENK DEĞİŞTİRDİ

Eskişehir Kentin simgelerinden biri olan Porsuk Çayı’nın rengi, son günlerde etkili olan sağanak yağışın ardından değişti. Çayın renginin bulandığını fark eden vatandaşlar bunu cep telefonlarıyla kaydetti.

Kahverengiye dönen nehir ve üzerindeki rengarenk yaya köprüleri drone yardımıyla görüntülendi. Renk değiştiren çayda turistik Esbotlar ve gondollarla yapılan ırklar farklı manzaralar ortaya çıkardı.

KARS’TA HORTUM

Kars’ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli yağış, öğle saatlerinde yerini kuvvetli rüzgara bıraktı. Merkeze bağlı Ölçülü köyünde rüzgar hortuma dönüştü. Köyde kısa sürede etkili olan hortum nedeniyle 3 evin çatı ve duvarları, 2 ahır ve bir cami lojmanında hasar meydana geldi. Jandarma ve AFAD ekiplerinin sevk edildiği köyde hasar tespit çalışması yapıldı.

DENİZLİ’DE SELLER

DenizliÖğleden sonra başlayan ve bazı mahallelerde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, bazı konut ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

Şiddetli yağmur nedeniyle şehir merkezindeki Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda su baskınları meydana geldi. Bu güzergahta çalışan belediye otobüslerinin bir süre geçişine izin verilmedi. Bazı caddelerde trafik akışı aksamazken, uzun araç kuyrukları oluştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, birikintilerin oluştuğu noktalara müdahale ederek suyu tahliye etti.

KAYSERİ’DE FIRTINA

Kayseri Sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde akşam saatlerine doğru başlayan yağış gece boyunca etkisini gösterdi.

Sağanak nedeniyle bazı noktalarda su birikintileri oluşurken, sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Yağışa hazırlıksız yakalanan yayalar zor anlar yaşadı.

ARDAHAN’DA DOLU VE FIRTINA

Ardahan ‘de etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Kentte gün boyu etkili olan sağanak, akşam saatlerinde doluyla birlikte şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle su birikintilerinin oluştuğu cadde ve sokaklarda araçlar ilerlemekte zorlanırken, yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Yağışlar özellikle Ardahan-Artvin ve Göle ilçelerinin ortasında devam ediyor.

KÜTAHYA 2 SAATTE KABUS YAŞANDI

Kütahya merkezde yaklaşık 2 saat süren dolu ve sağanak bazı binaların bodrum katlarında su baskınlarına neden oldu. Su birikintileri şehir içi ve şehir içi karayollarında trafikte aksamalara neden olurken, su birikintilerinden geçmeye çalışan bazı araçlar arızalanarak yolda kaldı.

Kütahya-Afyonkarahisar Çevre Yolunda sel nedeniyle ulaşım zorlaşırken, trafik ekipleri kontrollü ulaşım sağlamak için çalışma yapıyor. Kütahya Belediyesi ekipleri, su birikintilerinin olduğu alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Gediz ve Şaphane ilçelerinde sağanak yağışların yol açtığı sel, tarım alanlarının zarar görmesine neden oldu.

Bilecik’te alt geçidi su bastı

Bilecik Kent merkezinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Bahçelievler ve Hürriyet mahallelerinin ortasındaki alt geçidi su bastı. Baskın nedeniyle trafiğe kapatılan yolda mahsur kalan 3 araç itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Alt geçidin belediye ekipleri tarafından temizlenmesinin ardından yol yeniden kullanıma açıldı.

Kentin bazı kesimlerinde yollarda biriken su nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Vatandaşlar su basan iş yerlerinin bir kısmını kendi imkanlarıyla temizledi. Ekipler, yağışın yol açtığı aksilikleri ortadan kaldırmak için cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor.

AFYONKARAHİSAR’DA İŞ MAKİNE MÜDAHALESİ

Yağışlar nedeniyle Afyonkarahisar-Uşak karayolu Boyalı Kavşağı alt geçidini su bastı. Polis, Jandarma, AFAD ve belediye ekipleri, suda mahsur kalan iki araçtaki vatandaşları tahliye etti. Buradan sadece ağır ve yüksek araçların geçişine izin verilirken, Afyonkarahisar-Uşak ve Afyonkarahisar-Antalya karayollarında uzun araç kuyrukları oluştu. Gruplar iş makineleri ile altgeçitteki suyun tahliyesini sağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu